Spring til indhold

Sådan vælger du, hvad du skal servere for dine gæster

Når man skal holde selskab, indebærer det som regel, at der skal serveres mad og drikke. Men hvad skal man servere? Ja, det kommer helt an på, hvilken anledning, der er tale om, og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvad du vælger at forkæle dine gæsters smagsløg med, når de kommer på besøg.

Her i artiklen ser vi på tre anledninger, der kræver hver sin type af forplejning. Læs med, hvis du står og mangler nogle gode idéer til dit næste selskab, uanset om der er tale om fodboldhygge, besøg af studenter eller måske en fødselsdag i familien.

Fodbold

Der er kamp med FCB og du har inviteret vennerne over for at se bold sammen. Her kommer man ikke uden om øl, og også chips må der til. Er I mere sultne end det, kan du servere nogle hapsere, som I kan spise med fingrene, mens I ser bold. Det kan være pølser med brød, sushi eller pindemadder med frikadeller eller mozzarella, tomat og et basilikumblad.

Studenterkørsel

Hvis du står i den situation at din datter bliver student, er der nok at tænke på, ikke blot studenterkjolen, som kan købes på Studenterkjoler.dk men også, hvad der skal serveres, når hele klassen kommer forbi på turen med lastbil. Her kan nogle simple ting være sagen, gerne noget friskt, da de unge har været afsted i mange timer og nok både er trætte og fulde. Husk også vand og sodavand, da gæsterne sandsynligvis allerede er tanket op på alkohol.

Fødselsdag

Er der tale om fødselsdag bør man ikke undlade at servere lagkage for gæsterne. Det behøver dog ikke at være den klassiske med creme og syltetøj, prøv for eksempel den nougatlagkage, der er vist opskrift på på pakken med lagkagebunde, den er rigtigt lækker, og noget andet end det sædvanlige.