Spring til indhold

Imponer dine gæster med en lækker tærte

tærte

Kender du det, at du har inviteret gæster, men du bare ikke kan beslutte dig for, hvad du vil servere? Her vil vi slå et slag for tærter, så læs med, hvis du tænker, det kan være en mulighed til dit næste gæstebud. 

Der findes utroligt mange forskellige tærter, man kan lave, og i princippet er det kun fantasien, der sætter grænser. Med en tærtebund, valgfrit fyld og en æggemasse der hældes over, kan man skabe lige den tærte, man har lyst til. Tærter danner også et godt grundlag for “tøm køleskabet”, hvis man f.eks. har nogle rester, der skal bruges. 

Det skal du bruge, når du vil lave tærte 

Hvis du kører efter en opskrift, du har set på nettet, kan du vælge at printe opskriften ud og tage den med i køkkenet. Alternativt kan du tage din tablet med og se opskriften på, hvis du har sådan en. Her kan du med fordel anskaffe dig en tabletholder fra f.eks. Twelve South, så du ikke risikerer at få spildt noget ned på din enhed og i værste fald ødelægge den. Herudover får du også en bedre arbejdsstilling, når du ikke skal bøje dig ned for at se opskriften hele tiden. 

Et tærtefad er også helt essentielt, når du vil lave tærte. Tærtefade ses ofte i porcelæn men fås også i rustfrit stål. Du kan vælge et rundt eller et rektangulært tærtefad. Tærtefade i rustfrit stål fås med løs bund. Løs bund er rigtigt smart, da man da let kan løfte tærten ud og sætte den på serveringsfadet. Så er man fri for at bøvle med at få et stykke tærte ud af formen, og hvis det oven i købet sidder lidt fast, er man ilde stedt.  

Tilbage er der kun at kaste sig over de mange lækre tærteopskrifter der findes, eller opfinde sin egen.