Spring til indhold

Fra vintønde til dekoration: Sådan vælger du den rigtige størrelse

Har du en vintønde, der bare fylder meget i din garage? Hvis ja, spekulerer du måske på, hvad du skal gøre med den. Vintønder kan bruges til mange ting, herunder møbler. I dette blogindlæg vil vi diskutere de forskellige størrelser af vintønder, og hvad de typisk bruges til. Vi vil også give dig tips til, hvordan du vælger den rigtige størrelse tønde til dine behov.

Hvor stor skal den være?
Den mest almindeligt anvendte vintønde kan rumme 225 liter. De kaldes barriques og er den størrelse, som vinproducenterne bruger til opbevaring af vin. Der findes dog andre størrelser af vintønder, herunder 600, 200 og 60 liter. Det er de brugte 225 liters tønder, der ofte bliver omdannet til smukke, praktiske møbler, mens nogle af de tønder, der er fremstillet specielt til møbler, ofte er lidt mindre.

Den klassiske vintønde måler 90 cm i højden, 57 cm i diameter i bund og top og 70 cm i maven. Bemærk, at tønderne ofte varierer i størrelse. Derfor bør du altid tjekke målene på den tønde, du ønsker at købe.

Ting at overveje
Der findes mange forskellige størrelser og typer af vinfadsmøbler på markedet. Så hvordan vælger du, hvilken en der er den rigtige for dig? Her er nogle tips:

• Tænk over, hvad du vil bruge tønden til. Hvis du leder efter noget at sidde på eller opbevare ting i, er en mindre tønde måske bedre egnet til dine behov.

• Tjek tøndens dimensioner, før du foretager et køb. Det sikrer, at du får en tønde, der har den rigtige størrelse til dit rum.

• Overvej stilen og indretningen i dit hjem, når du vælger en vintønde. Du ønsker ikke, at det skal kollidere med dine andre møbler eller dekorationer.

Vil du vide mere omkring vintønder? Så klik her.