Spring til indhold

Derfor er dit barns forhold til mad vigtigt for dets trivsel som voksen

Har du nogensinde tænkt over, at din opdragelse i forhold til mad, påvirker dit forhold til mad i dag? Måden du er opdraget på, og dine forældres eget forhold til mad, påvirker den måde, du selv ser, mærker og håndterer mad på. Derfor er det også vigtigt, at du som forælder tager stilling til, hvilket forhold til mad dit barn har, skal have eller får. Et barns indstilling til mad, kan nemlig have stor betydning i forhold til dets trivsel igennem barndommen og som voksen.

Når vi som børn skal lære alt, hvad der er at lære om verden, spejler vi os i høj grad i vores forældre. I de tidlige år er vores forældre de mennesker, som fylder allermest i vores liv, og derfor har de også enorm indvirkning på, hvordan vi som børn udvikler os videre i livet.

Din opdragelse siger noget om dit eget forhold til vigtige emner i livet

Hvis du oplever, at du føler, du har et dårlig forhold til mad, kan det for mange være en øjenåbner at tænke tilbage på barndommens og ens forældres forhold til mad, fordi der ofte er en forklaring der. Det samme gælder med andre vigtige emner i livet som fx penge. Når det kommer til penge, lærer vi også rigtig meget af vores forældre.

Det kan derfor være værd at tage til overvejelse, hvordan man fremstår for sine børn, så man kan give dem gode byggesten at stå på senere i livet. Ønsker du at forbedre eller udvikle din økonomi, måske ved at investere i aktier som mange andre danskere, kan du på aktieskole.com lære, hvordan man kommer i gang.

Mad, krop og selvværd hænger sammen

Måske tænker du som udgangspunkt at det ikke er jorden undergang, hvis man har et dårligt forhold til mad. Det er det heller ikke. Men det er vigtigt at forstå at mad, og kroppens fysiske udseende, og dermed ens selvværd ofte hænger sammen. Har du eller dit barn et dårligt forhold, kan det i allerværste tilfælde ende i spiseforstyrrelser. På den ene side kan overspisning og usunde vaner, resultere i overvægt, og omvendt kan en holdning om at mad gør dig tyk, eller at man ikke spiser nok lede til at man bliver for undervægtig. Unge som kæmper med deres selvværd, er ofte meget usikre omkring deres udseende, og det bunder ofte i en dybere årsag.