• Forside
  • Mig & min madblog
  • Opskrifter
  • Kogebog

Sizzling fajita med guacamole og salsasauce

26. marts 2013 By Camilla 7 Comments

fajita
I sidste uge spiste vi på den mexikanske restaurant Que Pasa i Vanløse. Det var mit første besøg der, men jeg har kun rosende ord – maden var virkelig lækker og betjeningen var venlig og smilende.
Min kæreste og jeg delte en rigtig lækker “Sizzling Fajita” med kylling. Sizzling fajita er kød, peberfrugt og løg stegt i en masse krydderier og serveret på en rygende varm pande.

Jeg besluttede at jeg ville prøve at genskabe det hjemme hos os selv et par dage senere – og resultatet blev yderst vellykket  :grin:
Jeg serverede det sammen med en gang guacamole, hjemmelavet salsasauce, revet cheddar og en blandet salat. Kæresten fik også et par købte tortilla-pandekager.

fajita5
Sizzling fajita ala Camilla
Til 2 personer

2 kyllingebryster
2 snackpeber
1 løg
Fajita krydderiblanding (se opskrift nedenfor)
2 dl vand

Skær kyllingebryster i små skiver. Skær snackpeber og løg i grove tern.
Steg kyllingen lidt på panden. Tilsæt snackpeber, løg, fajita krydderiblanding og vand.
Lad det stege 5-7 min. Rør rundt ind i mellem så det ikke brænder fast

Fajita krydderiblanding  – inspireret af gourmand.dk
1/4 tsk salt
1 tsk røget paprika
1/4 tsk løgpulver
1/4 hvidløgspulver
1/4 tsk spidskommen
En smule gurkemeje
1 tsk stødt chili
1/2 cayennepeber
Et nip citronpeber

Bland det hele sammen – og krydderiblandingen er klar.

salsa
Guacamole
2 modne avokadoer
2 fed hvidløg
2 spsk fromage frais (eller creme fraiche)
Citronsaft
Salt og peber

Pres hvidløget. Skær avokadoen over på midten og kom kødet over i en skål. Bland alle ingredienserne. Smag til med salt og peber.

Salsasauce
3 store tomater
Et drys chilikorn
Citronsaft
1 fed hvidløg
Et nip krydderurtesalt
Salt og peber

Put de 3 tomater i en gryde med vand og varm op. Når skrællen sprækker slukkes for blusset og vandet hældes fra. Pil skrællen af tomaten.*
Put alle ingredienserne (undtagen salt, peber og citronsaft) i en minihakker og blend et kort øjeblik (eller hak det i hånden og rør det sammen i en skål). Hæld salsaen op i en si og lad lidt væde løbe fra indtil salsaen har den ønskede konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
*alternativt kan bruges hakkede eller flåede tomater fra dåse.

Velbekomme!

RELATEREDE INDLÆG

  • BlomkålsristaffelBlomkålsristaffel
  • Suppe Søndag: Mexicansk suppe med oksekød & kidney bønnerSuppe Søndag: Mexicansk suppe med oksekød & kidney bønner
  • Pad Thai med kinaradise (low-carb version)Pad Thai med kinaradise (low-carb version)
  • Suppe Søndag: Spicy linsesuppe med sprød chorizoSuppe Søndag: Spicy linsesuppe med sprød chorizo
« Laksesalat på blomkålsklatter
God påske! »

Filed Under: Dips, spreads & pesto, Retter med fjerkræ Tagged With: avokado, chili, fajita, hvidløg, kylling, lchf, low-carb, løg, palæo, peberfrugt, tomat

Comments

  1. Christina says

    26. marts 2013 at 08:24

    Uhm mexicansk er bare lækkert!

    Svar
    • Camilla says

      26. marts 2013 at 08:30

      Ja virkelig lækkert! Og jeg elsker at det er så let at lave low-carb – og stadig så lækkert! :)

      Svar
  2. Maria says

    15. april 2013 at 10:16

    uhm mexi mad – dejligt krydret kød, cremet guacamole, spicy tomat salsa, whats not to like – jeg elsker mexi mad, men laver det alt for sjældent, hvorfor ved jeg faktisk ikke… hmm :-)

    Nu har jeg boet i vanløse i 7 år efterhånden og bor kun et stenkast fra Que Pasa, men jeg har aldrig spist der – bor du i Vanløse eller kom i bare forbi?

    kh maria

    Svar
    • Camilla says

      15. april 2013 at 10:23

      Præcis, mexi mad er simpelthen så skønt!
      Vi får det ofte lidt i perioder, så er alt vi laver mexikansk inspireret og så kan der godt gå et par måneder før vi får det igen :)
      Jeg bor i Brønshøj (lige på grænsen til Vanløse), så bor 5-10 min derfra. Det er en virkelig hyggelig restaurant, jeg kan bestemt anbefale at du prøver den engang.

      – Camilla

      Svar
  3. Maria says

    15. april 2013 at 10:29

    nå så bor vi jo tæt på hinanden camilla – så skal vi jo ikke flytte så langt når vi skal lave vores tøse kollektiv hi hi :-)

    kunne være hyggeligt at mødes til en kop kaffe en dag :-)

    kh Maria

    Svar
    • Camilla says

      15. april 2013 at 10:46

      Haha nej det vil være en lille overkommelig flytning ;)

      Ja det kunne være super hyggeligt! :) – Camilla

      Svar
  4. Leo says

    11. oktober 2013 at 12:19

    Hvidløgspulver. Er det det samme som hvidløgssalt? Hvor køber jeg citronpeber og krydderurtesalt?

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Smag på maden – fordi rigtig mad smager bedst!

Velkommen! Her er hverdagsmad og gode råvarer i overflod, samt ekstreme mængder grøntsager! Læs mere...

HVAD SØGER DU?

FØLG MED PÅ

  • 
  • 
  • 

INSTAGRAM

Load More...
Follow on Instagram

NYESTE INDLÆG

Grønt&Skønt

Bestil et signeret eksemplar af Grønt & Skønt

Fennikel

It’s fall, y’all! 8 opskrifter med efterårsgrøntsager

Grønt&Skønt

KONKURRENCE: Vind Grønt & Skønt

collage1

Grønt & Skønt

SE OGSÅ

DSC_0746

Blomkålsomelet + salat med blomkål, mango & radiser

_DSC3477

Shreklige grøntsagsfladbrød

DSC_2157

Salat med hindbær & hasselnødder

proteinbarer

Chokolade proteinbarer med peanutbutter

mangoæblechutney

Krydret Mango-æble chutney

DSC_1955

Chokoladesmørepålæg med hasselnødder, chokolade & kokosmælk

Alle rettigheder forbeholdes© 2018 Smag På Maden