I sidste uge spiste vi på den mexikanske restaurant Que Pasa i Vanløse. Det var mit første besøg der, men jeg har kun rosende ord – maden var virkelig lækker og betjeningen var venlig og smilende.
Min kæreste og jeg delte en rigtig lækker “Sizzling Fajita” med kylling. Sizzling fajita er kød, peberfrugt og løg stegt i en masse krydderier og serveret på en rygende varm pande.
Jeg besluttede at jeg ville prøve at genskabe det hjemme hos os selv et par dage senere – og resultatet blev yderst vellykket
Jeg serverede det sammen med en gang guacamole, hjemmelavet salsasauce, revet cheddar og en blandet salat. Kæresten fik også et par købte tortilla-pandekager.
Sizzling fajita ala Camilla
Til 2 personer
2 kyllingebryster
2 snackpeber
1 løg
Fajita krydderiblanding (se opskrift nedenfor)
2 dl vand
Skær kyllingebryster i små skiver. Skær snackpeber og løg i grove tern.
Steg kyllingen lidt på panden. Tilsæt snackpeber, løg, fajita krydderiblanding og vand.
Lad det stege 5-7 min. Rør rundt ind i mellem så det ikke brænder fast
Fajita krydderiblanding – inspireret af gourmand.dk
1/4 tsk salt
1 tsk røget paprika
1/4 tsk løgpulver
1/4 hvidløgspulver
1/4 tsk spidskommen
En smule gurkemeje
1 tsk stødt chili
1/2 cayennepeber
Et nip citronpeber
Bland det hele sammen – og krydderiblandingen er klar.
Guacamole
2 modne avokadoer
2 fed hvidløg
2 spsk fromage frais (eller creme fraiche)
Citronsaft
Salt og peber
Pres hvidløget. Skær avokadoen over på midten og kom kødet over i en skål. Bland alle ingredienserne. Smag til med salt og peber.
Salsasauce
3 store tomater
Et drys chilikorn
Citronsaft
1 fed hvidløg
Et nip krydderurtesalt
Salt og peber
Put de 3 tomater i en gryde med vand og varm op. Når skrællen sprækker slukkes for blusset og vandet hældes fra. Pil skrællen af tomaten.*
Put alle ingredienserne (undtagen salt, peber og citronsaft) i en minihakker og blend et kort øjeblik (eller hak det i hånden og rør det sammen i en skål). Hæld salsaen op i en si og lad lidt væde løbe fra indtil salsaen har den ønskede konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
*alternativt kan bruges hakkede eller flåede tomater fra dåse.
Velbekomme!
Uhm mexicansk er bare lækkert!
Ja virkelig lækkert! Og jeg elsker at det er så let at lave low-carb – og stadig så lækkert!
uhm mexi mad – dejligt krydret kød, cremet guacamole, spicy tomat salsa, whats not to like – jeg elsker mexi mad, men laver det alt for sjældent, hvorfor ved jeg faktisk ikke… hmm
Nu har jeg boet i vanløse i 7 år efterhånden og bor kun et stenkast fra Que Pasa, men jeg har aldrig spist der – bor du i Vanløse eller kom i bare forbi?
kh maria
Præcis, mexi mad er simpelthen så skønt!
Vi får det ofte lidt i perioder, så er alt vi laver mexikansk inspireret og så kan der godt gå et par måneder før vi får det igen
Jeg bor i Brønshøj (lige på grænsen til Vanløse), så bor 5-10 min derfra. Det er en virkelig hyggelig restaurant, jeg kan bestemt anbefale at du prøver den engang.
– Camilla
nå så bor vi jo tæt på hinanden camilla – så skal vi jo ikke flytte så langt når vi skal lave vores tøse kollektiv hi hi
kunne være hyggeligt at mødes til en kop kaffe en dag
kh Maria
Haha nej det vil være en lille overkommelig flytning ;)
Ja det kunne være super hyggeligt!
– Camilla
Hvidløgspulver. Er det det samme som hvidløgssalt? Hvor køber jeg citronpeber og krydderurtesalt?