I weekenden var jeg en tur i sommerhus med en gruppe skønne veninder. Jeg havde lovet at stå for aftensmad og dessert. Desserten var disse virkelig lækre raw snickers. De smager super syndigt, men indeholder hverken sukker, mel eller mælkeprodukter. Prøv dem – virkelig!
Raw Snickers
Du skal bruge (til ca. 10 stykker)
Bund:
16 dadler
1 dl mandler
1 dl rå cashewnødder
1/2 tsk salt
evt. lidt vand
Peanutbutter lag:
2 store spsk peanutbutter
8 dadler
1 spsk kokosolie
evt. lidt vand
Karamel lag:
16 dadler
1 dl rå cashewnødder (eller macadamianødder)
1/2 tsk salt
Chokolade*:
2-3 spsk kokosolie (uden smag)
3 spsk raw kakaopulver
1 spsk dadelsirup
Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne til bunden kommes i en foodprocessor/minihakker og der køres indtil du har en tyk dejagtigkonsistens. Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir. Kom i køleskabet, mens du laver peanutbutter laget.
Peanutbutterlage, karamellaget og chokoladen laves på samme måde: kom ingredienserne fra hver liste i en foddprocessor/minihakker og blend til du har en ensartet masse.
Kom først peanutbutterlaget oven på bunden. Kom den i køleskabet, mens du laver karamellaget. Fordel karamellaget og kom igen kagen i køleskabet.
Lav chokoladen og kom også den på kagen i et tyndt lag. Kom kagen i køleskabet minimum et par timer inden du skærer den ud i mindre stykker inden servering.
*Du kan også vælge at smelte lidt god chokolade og komme på, så er kagen ikke 100% raw, men stadig virkelig lækker.
Velbekomme
________
Ses vi på bloglovin, facebook eller instagram?
De ser jo bare top lækre ud! Jeg tlnkte på hvor du køber RAW chokolade pulveret?
Eller kan man evt. bruge alm kakaopulver (for mig betyder raw ikke rigtigt noget særligt ;)
Raw kakaopulveret kan købes i helseforretninger. Du kan sagtens bruge alm. kakaopulver i stedet – mængden skal nok tilpasses lidt, da raw kakaopulver er lidt kraftigere i smagen
Lækkert! Kan dog se jeg også skal have lidt dadelsirup, så jeg må nok hellere bestille en viivaa pakke når jeg nu er i gang ;)
MUUUUUMS! Den må jeg simpelthen prøve, mums mums mums…
Er det usaltede cashew?
Hilsen maya!
http://www.mayadroem.dk
Jep, usaltede cashewnødder
Jeg er allerede lidt forelsket i dem – er straks røget på den lange liste over ting, jeg vil prøve
De ser alt for lækre ud! Jeg har alle ingredienser på nær dadelsirup – tror du jeg kan erstatte det med noget andet? Akaciehonning måske?
Ja det tror jeg godt du kan
Åh hvor lækkert – og så endda næsten sundt!
Aaaargh Camilla, det er ondt! De ser fantastiske ud – og har jo næsten det hele i køkkenskabene…
Hej
Sikke dog en lækker og spændende opskrift. Den skal helt klart snart afprøves.
Jeg vil dog lige høre, om man kan bruge andet end kokosolie, da jeg ikke er helt vild med den smag, som det giver?
Og om kagerne kan fryses ned uden at miste noget af smagen?
Mvh. Malene
Du kan fx bruge kokosolie uden smag eller måske du kan bruge smør (?)
Jeg ved ikke om de kan fryses – de nåede slet ikke så langt her. Men forestiller mig da at de kan fryses og så blot tages op i god tid inden servering, hvor de så får lov at tø op i køleskabet
Camilla
Åhr de ser lækre ud!
Kan man bruge paranødder i stedet for cashew? Både til bund og karamel
Det tror jeg sagtens, men jeg har ikke selv prøvet.
Hvis du prøver, så meld endelig tilbage hvordan resultatet blev