I morgen er det jo stor bededag, så traditionen byder at vi i aften skal spise varme hveder.
Jeg fik lyst til at prøve at eksperimentere med et par low-carb hveder – helt uden mel
De blev virkelig gode, så jeg vil straks dele opskriften med jer, så I også kan nå at bage dem til i aften.
Low-carb “hveder” – uden mel
Du skal bruge (til 6 stk)
3 æg
2,5 spsk Sukrin+
50g smeltet smør
1 dl græsk yogurt
1,5 dl mandelmel
2 tsk bagepulver
0,5 dl HUSKfibre
0,5 tsk kardemomme
0,25 tsk vaniljepulver
Fremgangsmåde
Pisk de våde ingredienser sammen. Kom de tørre ingredienser i og pisk det sammen. Lad dejen hvile 10-15 min, så fibrene kan suge væske til sig.
Form 6 små boller og sæt dem tæt sammen i en form.
Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem køle lidt af, så de lige kan sætte sig lidt.
Nyd dem lune eller lad dem køle af og rist dem på brødristeren i aften – selvfølgelig med smør
Hvem skal I spise hveder med?
Efter en gang boksetræning i aften med min søster, tager vi hjem til vores forældre og spiser hveder med vores mor (vores far er desværre på Grønland).
Hej Camilla
God opskrift!
Jeg tænkte på om man kunne bruge Skyr i stedet for græsk yoghurt i denne opskrift?
Tak!
– Camilla
Ja det kan man sagtens. Fromage frais, a38 eller kokosfløde vil også sagtens kunne gå an. Blot det har lidt tykkere konsistens end mælk
Super
Det har jeg nemlig.
Et andet spørgsmål, ved du om man kan få Sukrin+ i Føtex? Hvis ikke, er der så andet sødemiddel jeg kan bruge, som kan købes i Føtex?
Nej det kan man desværre ikke.
Man kan få et søde middel der hedder Stevia i Føtex, det kan godt bruges. Jeg synes ikke smagen er lige så godt som Sukrin, men det kan godt bruges. Vær dog opmærksom på at du måske skal bruge en anden mængde end Sukrin+ (Sukrin+ er 2x så sødt som sukker – jeg ved ikke med Stevia som de har i Føtex).
Sukrin+ kan fås i de fleste helsekost butikker, så hvis du bor i nærheden af sådan en så smut forbi der og køb det
UUHM.. hvor ser de bare gode ud!! Jeg bagte selv nogle i dag, dog med mel, men tilgengæld uden meget sukker, kun i form af lidt brun farin, sødme fra gulerødder og kanel. Næste gang vil jeg også prøve at tilsætte lidt surmælksprodukt som du har gjort og evt. lidt kardemomme. De behøves jo ikke kun spises st. bededag ;)
I øvrigt en fin blog du har dig.
Vh. Christina
Nej præcis dem kan man sagtens nyde hele året
Tusind tak
– Camilla
Har prøvet og bagt dem, og de smager faktisk super godt!
Så godt at jeg nok bliver nødt til at bage en portion igen (;
Hej Sinne
– Camilla
Det er jeg glad for at høre!
Ja, de er vanedannende. Jeg tror heller ikke der går længe før jeg må bage en portion mere
Mega lækre – tak for skøn og nem opskrift
Hej Camilla,
Jeg bagte hele 227 stk som vi solte ifm. et foredrag i torsdags. De var utrolig populære! Så jeg har delt din opskrift/hjemmeside ud
Hilsen Luise
Jeg har spist efter LCHF principper i 2 måneder nu, og det eneste fra min gamle kost, jeg stadig drømmer om, er brød. Jeg har bagt utallige brøderstatninger, og blevet lige skuffet hver gang.. Men nu tænkte jeg at jeg ville give det et sidste forsøg her st. bededag og faldt over din opskrift – som selvfølgeligt skulle test-bages i dag. Og hold nu op jeg er lykkelig.. Det smager jo af BRØD, det har en lækker krumme og en fantastisk smag.. Ikke ægget på nogen måde og der er rent faktisk en form for “brødskorpe” – ikke nok med at min st. bededag bliver reddet, nej nu har jeg en perfekt brøderstatning til de dage hvor brødsavnet bliver for stort
MUMS de er gode!
Hej Sandie
Hilsen Camilla
Det er jeg simpelthen så glad for at høre – tusind tak for at du tog dig tid til at skrive
Hej Camilla,
Kan mandelmelet erstattes af noget andet? F.eks. kokosfibermel eller almindeligt malede mandler?
Hilsen Natacha
Hej Camilla.
I stedet for sukrin + , kan man så erstatte det med sukrin gold?
Hilsen Tina
Det tror jeg ikke bliver godt – sukrin gold smager jo lidt ala brun farin, mens sukrin+ er mere ala almindeligt sukker i smagen. Men med det sagt, så har jeg ikke prøvet med sukrin gold, så skal selvfølgelig ikke kunne udelukke at det kan gå
/Camilla