• Forside
  • Mig & min madblog
  • Opskrifter
  • Kogebog

Low-carb “hveder”

25. april 2013 By Camilla 15 Comments

DSC_0351-001
I morgen er det jo stor bededag, så traditionen byder at vi i aften skal spise varme hveder.
Jeg fik lyst til at prøve at eksperimentere med et par low-carb hveder – helt uden mel :tounge:
De blev virkelig gode, så jeg vil straks dele opskriften med jer, så I også kan nå at bage dem til i aften.

Low-carb “hveder” – uden mel
Du skal bruge (til 6 stk)
3 æg
2,5 spsk Sukrin+
50g smeltet smør
1 dl græsk yogurt
1,5 dl mandelmel
2 tsk bagepulver
0,5 dl HUSKfibre
0,5 tsk kardemomme
0,25 tsk vaniljepulver

Ribbet collage2

Fremgangsmåde
Pisk de våde ingredienser sammen. Kom de tørre ingredienser i og pisk det sammen. Lad dejen hvile 10-15 min, så fibrene kan suge væske til sig.
Form 6 små boller og sæt dem tæt sammen i en form.
Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem køle lidt af, så de lige kan sætte sig lidt.

Nyd dem lune  eller lad dem køle af og rist dem på brødristeren i aften – selvfølgelig med smør  :smile:

DSC_0330 DSC_0334Hvem skal I spise hveder med?
Efter en gang boksetræning i aften med min søster, tager vi hjem til vores forældre og spiser hveder med vores mor (vores far er desværre på Grønland).

 

RELATEREDE INDLÆG

  • Bananpandekager med kokosBananpandekager med kokos
  • Vaniljekranse fra stenalderenVaniljekranse fra stenalderen
  • Bønnebrownie-trifli a la tiramisuBønnebrownie-trifli a la tiramisu
  • Vafler med peanutmelVafler med peanutmel
« Jordbær-fennikel salat
Himmelsk brownie uden mel og sukker »

Filed Under: Brød og brøderstatninger, Søde sager & lækkerier Tagged With: hveder, lchf, lowcarb, paleo

Comments

  1. Stephanie says

    25. april 2013 at 10:05

    Hej Camilla :-)

    God opskrift!
    Jeg tænkte på om man kunne bruge Skyr i stedet for græsk yoghurt i denne opskrift?

    Svar
    • Camilla says

      25. april 2013 at 10:22

      Tak!
      Ja det kan man sagtens. Fromage frais, a38 eller kokosfløde vil også sagtens kunne gå an. Blot det har lidt tykkere konsistens end mælk :) – Camilla

      Svar
      • Stephanie says

        25. april 2013 at 12:35

        Super :-) Det har jeg nemlig.

        Et andet spørgsmål, ved du om man kan få Sukrin+ i Føtex? Hvis ikke, er der så andet sødemiddel jeg kan bruge, som kan købes i Føtex? :-)

        Svar
        • Camilla says

          25. april 2013 at 13:09

          Nej det kan man desværre ikke.
          Man kan få et søde middel der hedder Stevia i Føtex, det kan godt bruges. Jeg synes ikke smagen er lige så godt som Sukrin, men det kan godt bruges. Vær dog opmærksom på at du måske skal bruge en anden mængde end Sukrin+ (Sukrin+ er 2x så sødt som sukker – jeg ved ikke med Stevia som de har i Føtex).
          Sukrin+ kan fås i de fleste helsekost butikker, så hvis du bor i nærheden af sådan en så smut forbi der og køb det :)

          Svar
  2. Christina says

    26. april 2013 at 15:22

    UUHM.. hvor ser de bare gode ud!! Jeg bagte selv nogle i dag, dog med mel, men tilgengæld uden meget sukker, kun i form af lidt brun farin, sødme fra gulerødder og kanel. Næste gang vil jeg også prøve at tilsætte lidt surmælksprodukt som du har gjort og evt. lidt kardemomme. De behøves jo ikke kun spises st. bededag ;)
    I øvrigt en fin blog du har dig.
    Vh. Christina

    Svar
    • Camilla says

      26. april 2013 at 22:44

      Nej præcis dem kan man sagtens nyde hele året :) Tusind tak :) – Camilla

      Svar
  3. Sinne says

    27. april 2013 at 20:22

    Har prøvet og bagt dem, og de smager faktisk super godt! :)
    Så godt at jeg nok bliver nødt til at bage en portion igen (;

    Svar
    • Camilla says

      27. april 2013 at 20:38

      Hej Sinne
      Det er jeg glad for at høre!
      Ja, de er vanedannende. Jeg tror heller ikke der går længe før jeg må bage en portion mere :) – Camilla

      Svar
  4. Thamara says

    14. maj 2014 at 14:35

    Mega lækre – tak for skøn og nem opskrift :)

    Svar
  5. Luise says

    19. maj 2014 at 12:18

    Hej Camilla,

    Jeg bagte hele 227 stk som vi solte ifm. et foredrag i torsdags. De var utrolig populære! Så jeg har delt din opskrift/hjemmeside ud :-)

    Hilsen Luise

    Svar
  6. Sandie says

    28. april 2015 at 12:30

    Jeg har spist efter LCHF principper i 2 måneder nu, og det eneste fra min gamle kost, jeg stadig drømmer om, er brød. Jeg har bagt utallige brøderstatninger, og blevet lige skuffet hver gang.. Men nu tænkte jeg at jeg ville give det et sidste forsøg her st. bededag og faldt over din opskrift – som selvfølgeligt skulle test-bages i dag. Og hold nu op jeg er lykkelig.. Det smager jo af BRØD, det har en lækker krumme og en fantastisk smag.. Ikke ægget på nogen måde og der er rent faktisk en form for “brødskorpe” – ikke nok med at min st. bededag bliver reddet, nej nu har jeg en perfekt brøderstatning til de dage hvor brødsavnet bliver for stort :D MUMS de er gode!

    Svar
    • Camilla says

      28. april 2015 at 16:38

      Hej Sandie
      Det er jeg simpelthen så glad for at høre – tusind tak for at du tog dig tid til at skrive :D Hilsen Camilla

      Svar
  7. Natacha says

    16. april 2016 at 16:20

    Hej Camilla,

    Kan mandelmelet erstattes af noget andet? F.eks. kokosfibermel eller almindeligt malede mandler?

    Hilsen Natacha

    Svar
  8. Tina says

    21. april 2016 at 13:08

    Hej Camilla.
    I stedet for sukrin + , kan man så erstatte det med sukrin gold? :-)
    Hilsen Tina

    Svar
    • Camilla says

      27. april 2016 at 12:11

      Det tror jeg ikke bliver godt – sukrin gold smager jo lidt ala brun farin, mens sukrin+ er mere ala almindeligt sukker i smagen. Men med det sagt, så har jeg ikke prøvet med sukrin gold, så skal selvfølgelig ikke kunne udelukke at det kan gå :)
      /Camilla

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Smag på maden – fordi rigtig mad smager bedst!

Velkommen! Her er hverdagsmad og gode råvarer i overflod, samt ekstreme mængder grøntsager! Læs mere...

HVAD SØGER DU?

FØLG MED PÅ

  • 
  • 
  • 

INSTAGRAM

Load More...
Follow on Instagram

NYESTE INDLÆG

Grønt&Skønt

Bestil et signeret eksemplar af Grønt & Skønt

Fennikel

It’s fall, y’all! 8 opskrifter med efterårsgrøntsager

Grønt&Skønt

KONKURRENCE: Vind Grønt & Skønt

collage1

Grønt & Skønt

SE OGSÅ

Processed with VSCOcam with f2 preset

Kanelstegte æbler & bananer på skyr

_DSC2604

Brownie med blåbærmousse

rødbedesalat

Funky rødbedesalat med blå ost

DSC_0469

Teriyaki laks med stegte squashnoodles

kyllingedeller

Kyllingefrikadeller med grønkål, squash & æble

broccolifad

Broccolifad med kylling

Alle rettigheder forbeholdes© 2018 Smag På Maden