• Forside
  • Mig & min madblog
  • Opskrifter
  • Kogebog

Kalkunspyd med grøntsager & broccoli-avocadosalat med mango

18. februar 2014 By Camilla 3 Comments

DSC_0402I sidste uge stod den på kalkun herhjemme til aftensmad. Kalkun er rigtig lækkert på grillen, men da det var en regnvåd og  kold dag (og februar) var det ikke ligefrem grillvejr. I stedet blev det til disse lækre kalkunspyd med grøntsager – det mindede da lidt om sommer.
Til spydene fik vi en enkel men virkelig lækker broccoli-avocado salat med mango & chili.

Opskrift på kalkunspyd med grøntsager
Du skal bruge (til 8-10 spyd):
ca. 250g kalkunbryst
1/2 rød peberfrugt
2 små løg
5-6 cherrytomater
1 lille squash
lidt urtesalt
+ Træpinde/grillspyd
Sådan:
Skær kalkunbrystet i mundrette tern.
Skyl squash og peberfrugt og skær disse i grove tern. Pil løget og skær det i grove både. Skyl tomaterne og halver dem.
Kom kalkun og grøntsager på spydene. Drys med lidt urtesalt.
Steg dem på en grillpande (eller grill dem på grillen hvis årstiden og vejret tillader det), til kalkunen er gennemstegt.
Jeg stegte dem af 2 omgange og holdte de første varme i ovnen, mens jeg stegte resten.

salat+kalkunspyd1Opskrift på broccoli-avocadosalat med mango & chili
Du skal bruge (til 2 skåle/2 personer):

1/2 broccoli
1 avokado
1/2 mango
et drys tørret chiliflager

Sådan:
Skyl broccolien og del den i små buketter. Bring en gryde med vand i kog og blancher broccolien i 1 minut når vandet er spilkogende. Overhæld broccolien med koldt vand.
Skær avocadoen og mangoen i tern.
Bland broccoli, avocado og mango og fordel blandingen i 2 små skåle.
Drys med tørrede chiliflager.

DSC_0393Velbekomme!

RELATEREDE INDLÆG

  • Grønkålssalat med peanutbutterdressing og friske fignerGrønkålssalat med peanutbutterdressing og friske figner
  • Lagkage med cremet chokolademousse og skøn blåbærcremeLagkage med cremet chokolademousse og skøn blåbærcreme
  • Babyleaves, æble, gulerod, peberfrugt & granatæbleBabyleaves, æble, gulerod, peberfrugt & granatæble
  • Minitærter med porre & gulerødderMinitærter med porre & gulerødder
« Spicy spidskålssalat med granatæble
Salat i radicchio med sukkerærter & stegte æbler »

Filed Under: Retter med fjerkræ, Salater med kål Tagged With: glutenfri, grøntsager, lavkarbo, lchf, low-carb, lowcarb, paleo, salat, uden korn, økologi

Comments

  1. A+K/Venterpaavin says

    19. februar 2014 at 10:57

    Yum, det emmer jo af sommer :D

    – Anne

    Svar
  2. Xenia says

    20. februar 2014 at 15:04

    Jeg er helt vild med den salatkombi – den skal jeg så meget prøve, næste gang jeg falder over en mango ;)

    Svar

Trackbacks

  1. Teriyaki-kyllingespyd og broccolisalat med avocado og mango siger:
    18. marts 2014 kl. 10:41

    […] sukker, men den søde smag var der! Jeg lavede en lækker broccolisalat til inspireret af søde Camilla fra Smag på maden, som gav en herlig sprødhed og sødme. Mange er selvfølgelig ikke strengt taget LCHF, så du kan […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Smag på maden – fordi rigtig mad smager bedst!

Velkommen! Her er hverdagsmad og gode råvarer i overflod, samt ekstreme mængder grøntsager! Læs mere...

HVAD SØGER DU?

FØLG MED PÅ

  • 
  • 
  • 

INSTAGRAM

Load More...
Follow on Instagram

NYESTE INDLÆG

Grønt&Skønt

Bestil et signeret eksemplar af Grønt & Skønt

Fennikel

It’s fall, y’all! 8 opskrifter med efterårsgrøntsager

Grønt&Skønt

KONKURRENCE: Vind Grønt & Skønt

collage1

Grønt & Skønt

SE OGSÅ

kyllesalat

Kyllingesalat med grønne bønner

_DSC2534

Stikkelsbærmarmelade med kanel & stjerneanis

_DSC0063

Kanelpeanutbutter

DSC_0810

Dekadent mørk chokoladetrøffel kage med nøddebund

rødløgskompot

Rødløgskompot

_DSC1043

Vaniljekranse fra stenalderen

Alle rettigheder forbeholdes© 2018 Smag På Maden