I sidste uge stod den på kalkun herhjemme til aftensmad. Kalkun er rigtig lækkert på grillen, men da det var en regnvåd og kold dag (og februar) var det ikke ligefrem grillvejr. I stedet blev det til disse lækre kalkunspyd med grøntsager – det mindede da lidt om sommer.
Til spydene fik vi en enkel men virkelig lækker broccoli-avocado salat med mango & chili.
Opskrift på kalkunspyd med grøntsager
Du skal bruge (til 8-10 spyd):
ca. 250g kalkunbryst
1/2 rød peberfrugt
2 små løg
5-6 cherrytomater
1 lille squash
lidt urtesalt
+ Træpinde/grillspyd
Sådan:
Skær kalkunbrystet i mundrette tern.
Skyl squash og peberfrugt og skær disse i grove tern. Pil løget og skær det i grove både. Skyl tomaterne og halver dem.
Kom kalkun og grøntsager på spydene. Drys med lidt urtesalt.
Steg dem på en grillpande (eller grill dem på grillen hvis årstiden og vejret tillader det), til kalkunen er gennemstegt.
Jeg stegte dem af 2 omgange og holdte de første varme i ovnen, mens jeg stegte resten.
Opskrift på broccoli-avocadosalat med mango & chili
Du skal bruge (til 2 skåle/2 personer):
1/2 broccoli
1 avokado
1/2 mango
et drys tørret chiliflager
Sådan:
Skyl broccolien og del den i små buketter. Bring en gryde med vand i kog og blancher broccolien i 1 minut når vandet er spilkogende. Overhæld broccolien med koldt vand.
Skær avocadoen og mangoen i tern.
Bland broccoli, avocado og mango og fordel blandingen i 2 små skåle.
Drys med tørrede chiliflager.
Yum, det emmer jo af sommer
– Anne
Jeg er helt vild med den salatkombi – den skal jeg så meget prøve, næste gang jeg falder over en mango ;)