‘Jeg elsker is’, sådan indleder Sabine Murati sin e-bog ‘Istid‘. En e-bog med opskrifter på sunde is – is uden mejeriprodukter, hvidt sukker, gluten og e-numre.
I e-bogen viser Sabine hvor let du kan fremstille lækker, mundvandsdryppende og velsmagende is af gode naturlige råvarer. Bogen indeholder 27 opskrifter på lækre sunde is og med opskrifter lige fra hindbærsorbet til Chocolate Chip Cookie Dough Ice Cream er der noget for enhver smag. Der er både opskrifter på relativt traditionelle is som vanilieis og chokoladeis, samt is i den mere eksperimenterende boldgade som pistacieis med broccoli og avocadosorbet med tropiske frugter.
Ingen af opskrifterne kræver en ismaskine og de er hurtige og lette at gå til.
e-bogen indledes med et kort afsnit om motivationen for e-bogens tilblivelse, samt en lille øjenåbner hvor ingredienserne i en typisk softice nævnes, bl.a. hærdet vegetabilsk fedtstof, skummetmælkspulver, emulgator af vegetabilske fedtsyrer, natriumcarboxymethylcellulose, guargummi ogcarrageenan – for blot at nævne et par af ingredienserne på listen.
Jeg vil ikke ligge skjul på at jeg synes det er en rigtig god e-bog – lækre og enkle opskrifter af naturlige og gode ingredienser. Med denne her bog i hånden er du bestemt klar til en sommer fyldt med is – og det endda helt uden mavepine!
e-bogen koster 100 kr. og kan købes på Sabines blog ‘My Paleo Pantry’.
Jeg har fået lov til at dele en af opskrifterne fra bogen med jer, så her får I en opskrift på en sund udgave af den klassiske eskimo-is; en Eskimo Deluxe!
ESKIMO DELUXE
Opskriften er direkte gengivet fra e-bogen ‘Istid’ af Sabine Murati
Du skal bruge (til 4 personer):
150g cashewnøddesmør
300g frosne, meget modne, bananer
100g Medjool dadler, udstenede
2 tsk. vanillepulver
200g solbær, friske eller optøede
Solbær til pynt
Chokoladesauce (opskriften findes i bogen)
Cashewnøddesmør, frosne bananer (skær i skiver), Medjool dadler og vanillepulver kombineres i en foodprocessor. Blend massen til den er ensartet og klumpefri, det kan godt tage 5min.
Isen er nu halvfrossen og rimeligt tynd i konsistensen.
Mos nogle af solbærrene lidt inden alle bærerne vendes i ismassen.
Hæld i en lufttæt beholder og stil i fryseren i 60-90 minutter.
Portionsanret isen og pynt med solbær og chokoladesauce.
_____
Tip: Jeg har også lavet isen med hasselnøddesmør og det fungerer altså også vældig godt! Solbær kan erstattes af andre bærtyper, evt. en blanding.
OBS: Indlægget er sponseret, men ordene og holdningerne er mine egne. Jeg ønsker ikke at indgå samarbejde omkring produkter, steder eller lignende, hvor jeg ikke kan stå mere end 100% inde for produktet og det som bliver formidlet. Som en sidebemærkning, for samarbejde kan man kontakte c.thelin@gmail.com
Skriv et svar