• Forside
  • Mig & min madblog
  • Opskrifter
  • Kogebog

Grønne falafler med ærter og persille

13. juni 2013 By Camilla 7 Comments

DSC_0204-001
Falafler kan vel bedst betegnes som en slags vegetarisk frikadelle. Jeg er ret vild med de små kikærtekugler, men laver det faktisk ret sjældent. Da Maria fra vanloseblues.blogspot.com fornyligt postede et billede på instagram af nogle lækre falafler, besluttede jeg mig for at det snart måtte være falafeltid igen.

Det er slet ikke svært at lave falafler, da det er stortset som at lave frikadeller – eneste forskel er at kikærterne skal udblødes i vand i 10-12 timer først. Men det tager vel max 1 minut at komme kikærter i en skål, dække med vand og så lade dem stå på køkkenbordet til de skal bruges.
Jeg tog udgangspunkt i Marias opskrift på falafler, men jeg fik lyst til at prøve at lave en (endnu) grønnere version af falaflerne og derfor røg der også en god håndfuld grønne ærter i “farsen”. Resultatet blev virkelig godt – og så giver det en smuk grøn farve til falaflerne.

Sammen med falaflerne serverede jeg en spinatsalat med jordbær og feta og  gulerodspesto og persillepesto til at dyppe falaflerne i.

falalfler

Grønne falafler med ærter og persille
Du skal bruge (til ca. 16 falafler*)
200g kikærter (tørret vægt)
100g frosne ærter (optøet)
en håndfuld frisk persille
1 lille løg
2 fed hvidløg
1/2 tsk stødt chili
2 tsk spidskommen
1/2 tsk cayennepeber
1-2 tsk tahin (kan udelades)
3 tsk salt
skal og saft af 1 øko citron
2 æg

Sådan gør du:
Om morgenen (eller aftenen før) lægges de tørrede kikærterne i blød i vand. De skal ligge der minimum 10-12 timer, men de kan sagtens ligge et døgns tid.
Når kikærterne er udblødt: Vandet sies fra kikærterne og de skylles og afdryppes.
Bemærk at kikærterne ikke skal koges (som de skal hvis du ville lave hummus).
De frosne ærter optøes (jeg zappede dem lige kort i mikroovnen).
Alle ingredienser blendes til en finkornet masse.
Varm et tykt lag olie op i en pande. Form farsen til kugler (ligesom når du laver frikadeller) og kom dem over på panden – forsigtigt så det ikke sprøjter med olie (olien er varm og det gør ondt med ondt på at få det på huden!). Vend falaflerne undervejs og steg dem til de er gyldne.

falafler1

Note: kikærter er ikke low-carb (men dog lowere-carb en ris og pasta), tilgengæld er kikærter fyldt med protein og indeholder en masse vigtige vitaminer og mineraler.

RELATEREDE INDLÆG

  • Grønkålsomelet og spidskålssalat med friske ærterGrønkålsomelet og spidskålssalat med friske ærter
  • Suppe Søndag: Grøn suppe med kylling & græskarkernerSuppe Søndag: Grøn suppe med kylling & græskarkerner
  • Suppe Søndag: Ærtesuppe med røget laks, æble & sesamsaltSuppe Søndag: Ærtesuppe med røget laks, æble & sesamsalt
  • Sprøde knækbrød med frø & kernerSprøde knækbrød med frø & kerner
« Gulerodspesto med soltørret tomat
Hjemmelavet is med skyr og tropiske frugter »

Filed Under: Retter med bælgfrugter, Vegetar Tagged With: falafler, glutenfrit, persille, ærter

Comments

  1. Lykkeglimt says

    16. juni 2013 at 15:46

    Jeg har faktisk netop købt kikærter, fordi jeg ville lave falafler. Jeg skal da uden tvivl have afprøvet din version. De ser super lækre ud! :D

    Svar
  2. Maria says

    21. juni 2013 at 11:21

    Falafler – verdensbedste vegarfrikadelle! jeg elsker falafler!
    Jeg har faktisk haft stor succes med at komme både spinat og broccoli i :-)

    Svar
  3. christina says

    25. marts 2014 at 08:59

    Jeg synes den salat ser meget indbydende ud. Har du lagt opskriften op et sted? Tak for inspiration.

    Svar
    • Camilla says

      30. marts 2014 at 07:26

      Opskriften er her: http://smagpaamaden.dk/gron-salat-med-jordbaer-og-feta/

      Svar
  4. christina says

    25. marts 2014 at 09:04

    Man kan blande alle grove ikke for vandholdige grøntsager i falafel, hvis man vil eksperimentere. Jeg har fx lavet dem med ca. samme mængde rå selleri som kikærter, hakket på samme måde som ærterne.

    Svar

Trackbacks

  1. Grøn salat med jordbær og feta - Smag på maden siger:
    15. juni 2013 kl. 08:08

    […] de grønne falafler med ærter og persille vi fik den anden dag fik vi denne skønne salat med en masse grønt, jordbær og […]

    Svar
  2. Salat med spinat, friske ærter & hasselnødder | siger:
    10. juli 2014 kl. 19:15

    […] stort set alle kød-, fiske- og vegetarretter – både til bøffer, i æggekage og omelet, i falafler, smoothies, dips og selvfølgelig i […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Smag på maden – fordi rigtig mad smager bedst!

Velkommen! Her er hverdagsmad og gode råvarer i overflod, samt ekstreme mængder grøntsager! Læs mere...

HVAD SØGER DU?

FØLG MED PÅ

  • 
  • 
  • 

INSTAGRAM

Load More...
Follow on Instagram

NYESTE INDLÆG

Grønt&Skønt

Bestil et signeret eksemplar af Grønt & Skønt

Fennikel

It’s fall, y’all! 8 opskrifter med efterårsgrøntsager

Grønt&Skønt

KONKURRENCE: Vind Grønt & Skønt

collage1

Grønt & Skønt

SE OGSÅ

DSC_0403

Grønne lowcarb spinatpandekager

DSC_0351-001

Low-carb “hveder”

solbærsalat

Blomkålssalat med solbær

DSC_0810

Dekadent mørk chokoladetrøffel kage med nøddebund

DSC_0485

Nøddemix med tørret frugt

hummus

Edamame hummus

Alle rettigheder forbeholdes© 2018 Smag På Maden