• Forside
  • Mig & min madblog
  • Opskrifter
  • Kogebog

Grønkålsomelet og spidskålssalat med friske ærter

4. august 2013 By Camilla Leave a Comment

grønkålsomelet1
Denne lækre omelet blev fremtryllet igår aftes, da kæresten og jeg kom hjem efter en roadtrip til Tyskland tur/retur på 9 timer. Vi skulle handle drikkevarer/snacks til vores bryllup om 3 uger. Vi var begge trætte så maden måtte gerne gå lidt stærkt og 10 minutter senere kunne vi nyde denne lækre omelet fyldt med grønkål og parmesan plus en lille spidskålssalat on the side af resterne af det røde spidskål jeg købte i Irma den anden dag.

Grønkålsomelet og spidskålssalat med friske ærter
Omelet (til 1 person):
2 æg
et skvæt kokosmælk (eller alm. mælk/fløde)
1 håndfuld frisk grønkål
1 håndfuld revet parmesanost
1 tsk krydderurtesalt
evt. krydderurtesmør (opskriften står nederst i indlægget)

Kokosolie/smør til stegning

Sådan: Skyl og hak grønkålen fint. Kom æg, kokosmælk, grønkål og krydderurtesalt i en skål og pisk det samme.
Varm en pande op og kom lidt kokosolie/smør på panden. Kom æggemassen på panden. Når den begynder at sætte sig på oversiden drysses med parmesan og omeletten vendes.
Når omeletten er færdig foldes den sammen og kommes på en tallerken.

Spidskålssalat (til 1 person):
1 håndfuld rød spidskål*
1/4 æble
5-6 ærter i bælg
1/2 tsk salt

*alm. spidskål eller anden kål kan også bruges

Sådan: Riv spidskålen fint på mandolinjern. Kram den med lidt salt. Skær æblet i tynde skiver på mandolinjernet. Bælg ærterne og bland spidskål, æble og ærter sammen.

Anret omeletten og spidskålsalat på en tallerken og kom evt. lidt krydderurtesmør på omeletten.

grønkålsomelet2
Bon appetit!

RELATEREDE INDLÆG

  • Suppe Søndag: Fennikelsuppe med grønkålSuppe Søndag: Fennikelsuppe med grønkål
  • Pad Thai med kinaradise (low-carb version)Pad Thai med kinaradise (low-carb version)
  • Æggepandekage med bresaola, spidskål & tomatÆggepandekage med bresaola, spidskål & tomat
  • Grønkålstærte på bund af kyllingGrønkålstærte på bund af kylling
« Asiatiske kødboller med rød spidskålssalat
Sukkerfri frappé med lakrids »

Filed Under: Retter med bælgfrugter, Retter med kål, Retter med æg, Salater med kål Tagged With: grønkål, spidskål, æg, ærter

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Smag på maden – fordi rigtig mad smager bedst!

Velkommen! Her er hverdagsmad og gode råvarer i overflod, samt ekstreme mængder grøntsager! Læs mere...

HVAD SØGER DU?

FØLG MED PÅ

  • 
  • 
  • 

INSTAGRAM

Load More...
Follow on Instagram

NYESTE INDLÆG

Grønt&Skønt

Bestil et signeret eksemplar af Grønt & Skønt

Fennikel

It’s fall, y’all! 8 opskrifter med efterårsgrøntsager

Grønt&Skønt

KONKURRENCE: Vind Grønt & Skønt

collage1

Grønt & Skønt

SE OGSÅ

porrerbacon

Porrer i baconsvøb

peanutvafler-opskrift-1

Vafler med peanutmel

DSC_0212

Lækker low-carb lasagne – med squashplader

_DSC2773

Små nemme kokospandekager med chiafrø // FERIE

grønkållakrids

Grønkålssalat med dadler og et twist af lakrids

æbletærte

Mine bedste æbleopskrifter

Alle rettigheder forbeholdes© 2018 Smag På Maden