Denne lækre omelet blev fremtryllet igår aftes, da kæresten og jeg kom hjem efter en roadtrip til Tyskland tur/retur på 9 timer. Vi skulle handle drikkevarer/snacks til vores bryllup om 3 uger. Vi var begge trætte så maden måtte gerne gå lidt stærkt og 10 minutter senere kunne vi nyde denne lækre omelet fyldt med grønkål og parmesan plus en lille spidskålssalat on the side af resterne af det røde spidskål jeg købte i Irma den anden dag.
Grønkålsomelet og spidskålssalat med friske ærter
Omelet (til 1 person):
2 æg
et skvæt kokosmælk (eller alm. mælk/fløde)
1 håndfuld frisk grønkål
1 håndfuld revet parmesanost
1 tsk krydderurtesalt
evt. krydderurtesmør (opskriften står nederst i indlægget)
Kokosolie/smør til stegning
Sådan: Skyl og hak grønkålen fint. Kom æg, kokosmælk, grønkål og krydderurtesalt i en skål og pisk det samme.
Varm en pande op og kom lidt kokosolie/smør på panden. Kom æggemassen på panden. Når den begynder at sætte sig på oversiden drysses med parmesan og omeletten vendes.
Når omeletten er færdig foldes den sammen og kommes på en tallerken.
Spidskålssalat (til 1 person):
1 håndfuld rød spidskål*
1/4 æble
5-6 ærter i bælg
1/2 tsk salt
*alm. spidskål eller anden kål kan også bruges
Sådan: Riv spidskålen fint på mandolinjern. Kram den med lidt salt. Skær æblet i tynde skiver på mandolinjernet. Bælg ærterne og bland spidskål, æble og ærter sammen.
Anret omeletten og spidskålsalat på en tallerken og kom evt. lidt krydderurtesmør på omeletten.
Skriv et svar