Til min fødselsdag i tirsdags fik vi, sammen med den lækre multifarvede blomkålssalat, denne virkelig gode grillede svinemørbrad med en spicy BBQ-marinade.
Marinaden er virkelig lækker og jeg har tidligere brugt til til at marinere kylling i, så det duer den altså også rigtig godt til
Grillet svinemørbrad med spicy BBQ-marinade
Du skal bruge (til 4 personer):
1 afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
Marinade:
5-6 dadler – befriet for sten
1 dåse tomatpuré (ca. 280 g)
1 lille rød chili
5 cm frisk ingefær (skrællet)
3 fed hvidløg
Saft af 1 lime
3 spsk tamari (eller soja)
lidt vand (ca. 1/2 – 1 dl)
Sådan:
Først laves marinaden: Alle ingredienser kommes i en blender/minihakker/foodprocessor og køres til en jævn masse.
Kom mørbraden i en pose og hæld marinaden over. Luk posen godt til og vend posen rundt så marinaden fordeles over hele mørbraden. Lad det trække et par timer i køleskabet.
Tænd grillen og grill mørbraden til den har en kernetemperatur på 69 grader (brug et stegetermometer). Vend mørbraden ofte, så den bliver grillet på alle sider.
Skær mørbraden ud i skiver på ca. 1 cm tykkelse.
NB: Mørbraden kan også sagtens laves uden grill. Brug i stedet en grillpande og steg mørbraden på alle sider til den ligeledes har en kernetemperatur på 69 grader.
Velbekomme!
[…] med den grillede svinemørbrad og den multifarvede blomkålssalat, fik vi også denne lækre kålsalat. Til brylluppet i weekenden […]