• Forside
  • Mig & min madblog
  • Opskrifter
  • Kogebog

Give-away: Vind et sojakit fra Kikkoman

10. august 2014 By Camilla 48 Comments

OBS: KONKURRENCEN ER SLUT!!
Hold nu op hvor er jeg glad for alle jer der har deltaget i give-away’en og tusind tak for alle jeres inspirerende soja-opskrifter – jeg skal helt sikkert prøve flere af dem af. Jeg ville ønske jeg kunne sende soja til jer alle, men det blev Maria Seidelin, der løb med sejren, med sin oksemørbradsmarinade med soja! Stort tillykke Maria – jeg har sendt dig en mail :)
_____________

IIIIIIIIts give-away-time…! Jaaaaaa (*klapsalver*)
I forlængelse af min opskrift på Pad Thai med kinaradise, kan jeg nu – i samarbejde med Kikkoman – forære en af jer søde læsere en sojakit, så I selv kan komme i køkkenet og lege med de sorte dråber.

Skærmbillede 2014-08-08 kl. 22.28.28

Vind et sojakit fra Kikkoman – the facts:
Hvad?
Vinderen får tilsendt et kit bestående af:
Kikkoman Less Salt sojasauce
Kikkoman Wok Sauce
Kikkoman Glutenfri Tamari sojasauce
Kikkoman Teriyaki marinade
Kikkoman Sushi & Sashimi sojasauce
Kikkoman Sojasauce

Hvordan?
Læg en kommentar til dette indlæg hvor du giver mig din bedste opskrift med sojasauce eller hvilke ideer du har til en god opskrift med sojasauce

Derudover vil jeg blive vældig glad hvis du vil følge Smag på maden via bloglovin’, facebook og instagram

Hvornår?
Jeg finder en vinder søndag d. 17/8 2014 kl. 18.00

Held og lykke!

Give-awayen er lavet i samarbejde med Kikkoman og Lahme Kommunikation
« Pad Thai med kinaradise (low-carb version)
Is med sojasauce & kokossukker »

Filed Under: Alt det andet

Comments

  1. Tanja H says

    10. august 2014 at 06:48

    Jeg syntes det gode ved sojasauce er at det kan pifte en hver wok op til at være fantastisk. Og det er især rart de dage hvor det skal gå stærkt! Det ku f.eks. Være oksekøds strimler, en masse grønt (frost grønt hvis det skal gå stærkt), noget crunchy ala peanuts, eller cashew nødder. Og et skvat soja sauce… Perfekt! :)

    Svar
  2. Eva Jensen says

    10. august 2014 at 07:44

    Det fantastiske ved soya er jo at passer så godt til alt muligt – især kålretter.
    Min yndlingsret:
    Hakket oksekød som er brunet tilsat en masse spidskål i strimler. Hurtigt svitset på panden og tilsat lidt krydderier. Bagefter kan hver enkelt tilføje så meget soya de nu selv synes smager godt :)
    Det er hurtigt, det er nemt og så er det en fantastisk ret at lave når man bor alene.

    Svar
  3. Ida says

    10. august 2014 at 08:16

    Udover til sushi og wok er soya altså vigtigt til friske forårsruller! Fyld et stykke rispapir med kål, stegt kylling, mango, avocado-alt efter hvad du kan lide- og lav det til små forårsruller! Dyppes i soya og det smager så englene synger;)

    Svar
  4. Trine says

    10. august 2014 at 08:52

    Syntes faktisk at det er så sjændent at jeg bruger soya – det går som ofte galt. Så herhjemme bruges det mest til marinader, ekstra krydderi istedet for salt ved bordet eller til marinering af kød – sidstnævnte er favoritten klart soya, dion sennep, agave sirup – køder trække et par timer og vendes i sesam inden det steges.

    Svar
  5. Sofie Vængebjerg says

    10. august 2014 at 09:00

    Verdens bedste stir-fry sauce:
    Skær et løg i halvmåneskiver i steg i olie til klare – tilføj en spsk karrypasta og rør til pastaen er halv-flydende.
    Tilsæt 1-2 spsk soja og ligesåmeget fishsauce eller østerssauce (den sidste er bedst til vegetar-retter), 1/2-1 lemon (saft deraf), 1 tsk honning, 1 håndfuld peanuts.

    Det er så hurtigt og altid et hit! Yum! :D

    Svar
  6. Marie Louise says

    10. august 2014 at 09:08

    Denne dressing er perfekt til både salater, marinade (bruger den flittigt til at marinere kalkunkød) og wokretter:

    2 spsk sesamolie
    2 spsk soya
    1 spsk limesaft
    2 cm revet ingefær

    Svar
  7. ísbjörg says

    10. august 2014 at 09:45

    Marinade med soya er altid et hit! Fx: soya+honning+ingefær+hvidløg. Mums! Rigtig godt til kylling og fisk serveret med friske sauterede grøntsager.

    Svar
  8. Anne-Marie says

    10. august 2014 at 10:19

    Når jeg har en rest ris, bliver den ofte tryllet om til Otto ris ( bagvendt af risotto da risene kommer sidst i). Løg svitses på en pande, derefter hakket oksekød, simrer med en dåse tomater og derefter tilsættes rød peberfrugt i tern, frosne ærter og majs, krydres med salt, peber og soyasovs. Tilsidst tilsættes risene, og der smages til. Supernemt, aftensmad på ca. 15 min.

    Svar
  9. Simone says

    10. august 2014 at 10:30

    Jeg bruger soya, når jeg laver mit ærtepure, det smager super lækkert, og naturligvis i stedet for salt.

    Svar
  10. Cecilie says

    10. august 2014 at 10:34

    Jeg bruger altid soja, når jeg laver wok! Derudover marinerer jeg ofte kylling i soja og fx oregano – måske en lidt sjov kombination, men det smager fremragende :)

    Svar
  11. Betty Jacobsen says

    10. august 2014 at 10:59

    Jeg kan finde på at putte en skvis Soya i sovsen, når jeg laver bøf. Ellers bruger jeg det til marinader og i wok.

    Svar
  12. Stine says

    10. august 2014 at 11:00

    Jeg bruger soja, når jeg laver peanutbutter-sauce, da det giver et fint saltet indslag. Peanutbutter-saucen bruger jeg på vietnamesiske forårsruller, i wok, som dyppelse i snack – men den kan bruges alle steder, hvor man tænker peanutbutter-sauce er lækkert :) Håber at finde kittet, det er en rigtig lækker konkurrence!

    Svar
  13. Anna says

    10. august 2014 at 11:03

    Jeg elsker friske forårsruller med denne skønne syrlig, søde og salte dip:
    – 1 lille dl soya
    – 1 spsk peanutbutter
    – saft fra 1 lime
    – 1 chili, finthakket
    – 1 stort stykke ingefær, revet
    Kh Anna
    anna-mad.dk

    Svar
  14. Sofie says

    10. august 2014 at 11:10

    Jeg bruger soya til meget, som et krydderi i mange retter og ikke kun det asiatiske køkken
    I disse grill tider er her verdens bedste bbq marinade
    1 koncentreret tomat pure
    2 spsk brun farin
    1 spsk soya
    1/2 spsk æbleeddike
    2-3 spsk olivenolie
    1 spsk bbq krydderi
    Salt
    Peber
    – røres godt sammen – kan bruges til al slags marinering

    Svar
  15. Amira says

    10. august 2014 at 11:11

    Jeg er i gang med at uddanne mig som kok men det er faktisk kæresten, der elsker sojasauce mest, så vi ville være super glade for sådan en fantastisk præmie!

    Vi ville bl.a. nok lave hot wings hvor sojasaucen selvfølgelig ville indgå som en del af BBQ rubben – mums! Ellers er kongerejer vendt i sojasauce også vildt gode, når kæresten ikke er hjemme for dem kan han ikke lide ;)

    Svar
  16. Stine K. says

    10. august 2014 at 11:53

    Jeg elsker sojasauce, men synes det kan være svært at bruge. Dog er det et must i mine wokretter, og så også som marinade med honning og ingefær til min ovnbagte laks. Og så bruger jeg det faktisk også, hvis jeg har finthakket hvidkål, som lige trænger til et pift – evt med hakkede peanuts eller cashews :)

    Svar
  17. Kristina Larsen says

    10. august 2014 at 12:38

    Jeg bruger soja til masser af retter :-)

    Blandt andet i en marinade til koteletter i en blanding af soya og sesamolie – det smager fantastisk til sidst får det lige en håndfuld friskhakket krydderurter.
    Kan faktisk også finde på at bruge det i brød :)

    Svar
  18. Line Kristensen says

    10. august 2014 at 15:06

    Der er flere ting sojasauce er perfekte til. Sushi uden sojasauce er ikke ordenligt sushi i min verden og eet samme gælder for forårsruller.
    Jeg elsker også at bruge sojasauce i wokretter – det giver lige lidt ekstra til retten. En favorit herhjemme er hvad vi kalder lykkelige ris. Som i bund og grund er stegte ris, blandet med hvad end rest kød køleskabet ligger inde med og en masse grøntsager og selvfølgelig sojasauce. Den perfekte ret til at få kål på resterne og de grøntsager som har det bedre dage i grøntsagsskuffen.

    Svar
  19. Maria Høyer says

    10. august 2014 at 16:19

    Jeg elsker en god wok med masser af grøntsager og evt noget lækker kylling, der er mixet med sojasause – ellers er og bliver min absolut farvorit med soja altså sushi – og helst den lækre slags fra sticks’n’sushi :D

    Svar
  20. Marlene J says

    10. august 2014 at 16:22

    Jeg har egentlig aldrig rigtig kunne lide soya, men inden for det seneste halve år har jeg fået øjnene op for de lækre, sorte dråber. Jeg spiser gerne flere gange om måneden min ene favorit-soya-opskrift: grøntsagswok overhældt med lige dele soya og røget paprika-mayo. Min ultimative livret indeholder også soya, dog på en mere ”kamoufleret” måde; det er Glæsels græske kødboller på spyd. Jeg bryder mig ikke om at lægge kogebogsopskrifter på nettet, men mon ikke man kan google opskriften… Den holder ALTID – jeg har serveret den for over 50 forskellige mennesker, alle er lige vilde med den. Mums, siger jeg bare :-)

    Svar
  21. Sabine says

    10. august 2014 at 17:00

    Jeg elsker soya, og det har altid været en fast del i min mad siden jeg var ganske lille. Jeg er nemlig kvart Japaner fra min fars side, og har lige siden jeg kan huske fået sushi hjemme hos min farmor. Når jeg kommer på besøg har hun altid lavet Nori (som hun siger), og det er simpelt men lækkert bare tang med ris og fyld og så en masse soya til at dyppe i :)

    Svar
  22. Maria Seidelin says

    10. august 2014 at 18:30

    Uha, elsker thai mad i alle afskygninger. Hvis jeg skal have gæster som ikke er ligeså vild med thai som jeg plejer jeg at lave oksemørbrad som et marineret. Og her er det marinaden som gør det ;) Marinade: soyasovs, frisk revet ingefær, frisk revet hvidløg, frisk limesaft, rørsukker, friskhakket chili, og friskhakket koriander. Lad kødet marinere deri så længe som muligt! Det er SÅ lækkert! Tilbehør kan passende være en lækker nudelsalat! Velbekomme!

    Svar
  23. Christian says

    11. august 2014 at 18:51

    Soya er altid et must når der bliver brugt kyllingbryst i mit køkken! En turbo-marinering med soya og så hvad hjertet ellers begærer kan bringe et simpelt kyllingbryst op til nye højder.
    Til den klassiske peanut-dipping sauce er soya også essentiel.

    En anden sauce jeg ofte laver består af soya, lime-saft, lidt revet ingefær, lidt finthakket hvidløg og chili samt sesamolie giver en fantastisk sauce til asiatisk mad generelt.

    Svar
  24. Helle says

    11. august 2014 at 21:41

    Når det skal gå stærkt elsker jeg at lave en hurtig og nem peanutbutter-dip: peanutbutter, lidt soya og lidt kogende vand (så det har en passende konsistens). Pifter et kedeligt stykke kylling op :)

    Svar
  25. Pia H says

    12. august 2014 at 04:48

    Åhh den skal da bruges i min filipinske ret med langtids-simrende kyllingeunderlår… mums. Desuden er den i mit univers helt uundværlig på biksemad :-D

    Svar
  26. Stine Pedersen says

    12. august 2014 at 07:31

    Jeg har ikke en yndlings opskrift med soja, da jeg foretrækker det meget simpelt. Jeg koger nogle ris, hælder lidt soja over og spiser det sådan. Det smager så godt sammen, selv om det er så simpelt.

    Svar
  27. Kamille Parsgaard says

    12. august 2014 at 10:27

    Jeg putter soya i min grøntssagssuppe :)

    /Kamille

    Svar
  28. Christina Stoldt says

    12. august 2014 at 11:11

    Bedste opskrift med soja må være mors ikke så hemmelige opskrift på bbq-marinade :-)

    2 spsk ketchup
    1 spsk brun farin
    2 spsk soya
    2-3 spsk olie
    1 spsk paprika
    Salt
    Peber
    Røres sammen til en fantastisk marinade

    – Christina Stoldt
    christinabstoldt@gmail.com

    Svar
  29. maibritt j says

    12. august 2014 at 11:49

    jeg kan godt lide at bruge det når jeg laver stegte nudler på panden :)

    Svar
  30. Alberte Lynggaard says

    12. august 2014 at 12:46

    Jeg bruger tit soya som marinade til kylling sammen med honning, hoisin sauce og hvidløg, det bliver virkelig lækkert surt/sødt agtigt :)

    Svar
  31. Julie Jensen says

    12. august 2014 at 12:57

    Jeg laver til kyllingeinderfilet i wok med soyasauce. Det smager altid lækkert og jeg tilsætter hvad jeg har af grønt i køleskabet :-)

    Svar
  32. Camilla A says

    12. august 2014 at 16:24

    Jeg bruger ofte sojasauce i mine wokretter og derudover er det et must i lækre, friske forårsruller, mums! :-)

    Svar
  33. Marie-Louise R. says

    12. august 2014 at 21:06

    Når jeg skal have en hurtig snack, rister jeg nogle nødder på panden – gerne mandler og cashew – og så hælder jeg lidt soya udover, så de bliver dejlig saltede! De tager ikke engang 5 minutter, men er super lækkert :-)

    Svar
  34. Trine229 says

    12. august 2014 at 21:39

    Flødesojasovs.. jeg er afhengig!
    Efter du er ferdig med at stege hvaddunåendlaver på panden, hiver du lidt soja (et par ss) og 1-2 dl fløde på panden, og lader det koge op. That’s it!

    Svar
  35. Stinna Guldmann says

    13. august 2014 at 08:16

    Jeg elsker alt med soya, men især soyaristede kikærter smager fantastisk! Lidt kokosolie på panden, steg kikærter ved høj varme og tilsæt soya –
    Mums !

    Svar
  36. Anne Marie says

    13. august 2014 at 08:40

    Soyasauce bruger jeg til mine grøntsager i wokken, og selvfølgelig på forårsruller!

    Svar
  37. Katrine Nielsen says

    13. august 2014 at 12:15

    Jeg bruger soya til al slags kød! Det er super god til at nedbryde proteinstrukturerne og gør kødet super mør! Derudover anvendes det især til hjemmelavede forårsruller – wokretter og atypisk nok til kødsovs med grønt! Guf!!

    Svar
  38. Låvise says

    13. august 2014 at 16:38

    Min yndlingsopskrift med soya er helt klart en i en marinade bestående af

    Soya (off course :-) )
    Farin
    Hvidløg
    Ingefær

    Det passer sindsygt godt til svinekød…mums

    Svar
  39. Caroline Rødsgaard says

    13. august 2014 at 19:28

    Jeg bruger tit soya til f.eks en laksesalat. Så smager det lidt af sushi – som jeg ELSKER!

    Svar
  40. Lis Nielsen says

    14. august 2014 at 03:15

    I vores familie spiser vi tit ris med følgende tilbehør- Et stort løg, tilsvarende revet kokos og smagt til med Soya. Det smager skønt og er hurtig og nemt.

    Svar
  41. Christine says

    14. august 2014 at 10:05

    Jeg bruger gerne soja, når jeg rister mandler. Mandler og soja blandes, smides på en bradepande og kommer en tur i ovnen. Det smager bare så godt, enten kan man spise dem som de er, eller bruge dem i en salat.
    Christine

    Svar
  42. Maria Ørum says

    14. august 2014 at 21:13

    En decideret opskrift kan jeg ikke komme med da jeg stort set altid laver mad på slump :)
    Men en god wokret med massere af grøntsager, nudker,grøn karry, soya, kylling og sesam er altid lækkert :)

    Svar
  43. Trang Jensen says

    17. august 2014 at 12:57

    Jeg er opvokset med brug af soya – så jeg er VILD med det. Jeg bruger det ofte som erstatning for salt fx. på spejlæg :)

    Jeg har en yndlingsopskrift, som jeg har fra kogebogen LêLês gadekøkken.
    Bun thit nuong – Frisk risnudelsalat med svinekødsspyd. Der skal bruges en marinade med bla. soya til kødet, som skal grilles. Det smager fantastisk – Vi serverede retten igår til vores gode venner og skal have resterne i aften og det glæder vi os til. Yummy in my tummy :)

    Svar
  44. Johanne says

    17. august 2014 at 16:43

    Jeg har desværre ikke nogen rigtig opskrift, men jeg laver af og til en kalkungryde med forskellige grøntsager, som bare lige løftes til et højere niveau af en god gang soya :-)

    Svar
  45. Elise Vede Hallgreen says

    18. august 2014 at 09:22

    Jeg elsker denne ret fra min blog:
    http://littlehouseinthecountryside.blogspot.dk/2014/07/spicy-mongolian-beef.html

    Svar
  46. Helleq says

    18. august 2014 at 13:31

    Ikke bare marinader, men sovse er gode med soya – jeg benytter mig mest af den “almindelige” , både når jeg laver barbequesovs og en god “a-la-sataysovs”.

    Barbecuesovs ( til alt der er kedeligt):
    1 ds flåede hakkede tomater
    1 dl ketchup
    ½ spsk chillisovs – stærk ( eller efter behag)
    2 spsk farin
    ½ dl soya
    ½ dl hp-sovs
    2-3 tsk paprika
    Koges sammen og smages til med :
    salt
    peber

    Sataysovs
    3 spsk peanutbutter
    1 dl soyasovs
    saften fra 1 citron/lime (evt to hvis du vil have en friskere sovs)
    2 spsk farin
    1 lille frisk finhakket chilli eller chillisovs efter smag
    1 dl sur-sød sovs
    2 tsk anis
    1 tsk koriander
    1 tsk spidskommen

    Det hele koges sammen og kan vendes i nudler, bruges som løs sovs til asiatiske retter eller blandes i en hurtig wokret, der mangler smag :P

    Velbekomme

    Svar
    • Helleq says

      18. august 2014 at 13:32

      Jeg glemet at jeg også kommer en mængde ingefær i retten ( lidt afhængigt hvem af os der spiser hjemme) – en cm hvis der er mange mod ingefær og mindst det dobbelte hvis vi ingefærelskere er i overtal :9

      Svar

Trackbacks

  1. Is med sojasauce & kokossukker | siger:
    13. august 2014 kl. 08:05

    […] ← Forrige […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Smag på maden – fordi rigtig mad smager bedst!

Velkommen! Her er hverdagsmad og gode råvarer i overflod, samt ekstreme mængder grøntsager! Læs mere...

HVAD SØGER DU?

FØLG MED PÅ

  • 
  • 
  • 

INSTAGRAM

Load More...
Follow on Instagram

NYESTE INDLÆG

Grønt&Skønt

Bestil et signeret eksemplar af Grønt & Skønt

Fennikel

It’s fall, y’all! 8 opskrifter med efterårsgrøntsager

Grønt&Skønt

KONKURRENCE: Vind Grønt & Skønt

collage1

Grønt & Skønt

SE OGSÅ

rødbedesalat

Funky rødbedesalat med blå ost

chokoladecookies-1

Chokoladecookies med mandelsmør, peanuts & havsalt

DSC_2469

Grøntsagsfladbrød af broccolistok

kost shop

Glaserede rødbeder med kærnemælksdressing & sprød salat med koriander

DSC_0469

Teriyaki laks med stegte squashnoodles

pesto-soltørrettomat-opskrift-1

Rød pesto af soltørrede tomater & solsikkekerner

Alle rettigheder forbeholdes© 2018 Smag På Maden