• Forside
  • Mig & min madblog
  • Opskrifter
  • Kogebog

Cashewbutter med peanuts

5. februar 2014 By Camilla Leave a Comment

DSC_0033I sidste uge var jeg et smut i Malmø med min søster. Når jeg er i Malmø går turen altid forbi ICA Maxi (ved turning torso), her er der nemlig penge at spare på bl.a. nødder, nøddemel, kokosmælk, kokosolie og chokolade. Denne gang købte jeg en kæmpe pose cashewnødder med hjem – en del af dem endte i denne lækre gang cashewbutter. I skabet havde jeg en halv pose peanuts liggende, så de røg også i blenderen og 5 min senere stod jeg med dette lækre glas.

Nøddesmør kan anvendes til rigtig meget forskelligt; du kan fx spise det som dip til grøntsager eller frugt, på brød, på pandekager, på en sød omelet eller som topping på yoghurt.

Opskrift på cashewbutter med peanuts
Du skal bruge (til et lille syltetøjsglas):
150 g cashewnødder
125 g peanuts
et nip salt
evt. en spsk kokosolie (uden smag)

Sådan:
Først ristes cashewnødderne i ovnen – ca. 5-7 min ved 200 grader. Lad nødderne køle af. Kom cashewnøddder og peanuts i en minihakker/blender/foodprocessor. Blend et minuts tid og tilsæt så 1 spsk smeltet kokosolie.
Blend videre til du har en smøragtig konsistens – for at du ikke kører blenderen død er det vigtigt at du med jævne mellemrum skraber ned fra siderne.
Efter en rum tid har du den lækreste nøddesmør. Tilsæt et nip salt og kør lige 30 sekunder ekstra med blenderen.
Kom på glas og nyd!

DSC_0095
Velbekomme!

_________________________________________________________________________
Har I husket at deltage i bloggens første give-away hvor du kan vinde Jane Faerbers ‘Mæt & slank med LCHF’? Ellers så skynd dig forbi og smid en kommentar – jeg trækker en vinder fredag d. 7/2.
_________________________________________________________________________

RELATEREDE INDLÆG

  • GulerodskagegrødGulerodskagegrød
  • PeanutsvaflerPeanutsvafler
  • Pesto af gulerodstoppePesto af gulerodstoppe
  • Sødt stenalderbrød med nødder & tørret frugt / Stenalder-müslibrødSødt stenalderbrød med nødder & tørret frugt / Stenalder-müslibrød
« Æble-kanel-æg
REMINDER: Give-away – VIND ‘Mæt & slank med LCHF’ »

Filed Under: Dips, spreads & pesto, Søde sager & lækkerier Tagged With: cashewnødder, peanuts

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Smag på maden – fordi rigtig mad smager bedst!

Velkommen! Her er hverdagsmad og gode råvarer i overflod, samt ekstreme mængder grøntsager! Læs mere...

HVAD SØGER DU?

FØLG MED PÅ

  • 
  • 
  • 

INSTAGRAM

Load More...
Follow on Instagram

NYESTE INDLÆG

Grønt&Skønt

Bestil et signeret eksemplar af Grønt & Skønt

Fennikel

It’s fall, y’all! 8 opskrifter med efterårsgrøntsager

Grønt&Skønt

KONKURRENCE: Vind Grønt & Skønt

collage1

Grønt & Skønt

SE OGSÅ

ketchup

Ultralet & ultralækker ketchup – uden sukker og kemi

græskar-kavalkade

6 opskrifter med græskar! Nemt, sundt & billigt!

DSC_0199-001

Jordbærsalat med blåskimmel ost

powersmoothie

Powersmoothie

_DSC2861

Grøn smoothie af broccolistok

DSC_0063-001

Persillepesto

Alle rettigheder forbeholdes© 2018 Smag På Maden