I sidste uge var jeg et smut i Malmø med min søster. Når jeg er i Malmø går turen altid forbi ICA Maxi (ved turning torso), her er der nemlig penge at spare på bl.a. nødder, nøddemel, kokosmælk, kokosolie og chokolade. Denne gang købte jeg en kæmpe pose cashewnødder med hjem – en del af dem endte i denne lækre gang cashewbutter. I skabet havde jeg en halv pose peanuts liggende, så de røg også i blenderen og 5 min senere stod jeg med dette lækre glas.
Nøddesmør kan anvendes til rigtig meget forskelligt; du kan fx spise det som dip til grøntsager eller frugt, på brød, på pandekager, på en sød omelet eller som topping på yoghurt.
Opskrift på cashewbutter med peanuts
Du skal bruge (til et lille syltetøjsglas):
150 g cashewnødder
125 g peanuts
et nip salt
evt. en spsk kokosolie (uden smag)
Sådan:
Først ristes cashewnødderne i ovnen – ca. 5-7 min ved 200 grader. Lad nødderne køle af. Kom cashewnøddder og peanuts i en minihakker/blender/foodprocessor. Blend et minuts tid og tilsæt så 1 spsk smeltet kokosolie.
Blend videre til du har en smøragtig konsistens – for at du ikke kører blenderen død er det vigtigt at du med jævne mellemrum skraber ned fra siderne.
Efter en rum tid har du den lækreste nøddesmør. Tilsæt et nip salt og kør lige 30 sekunder ekstra med blenderen.
Kom på glas og nyd!
_________________________________________________________________________
Har I husket at deltage i bloggens første give-away hvor du kan vinde Jane Faerbers ‘Mæt & slank med LCHF’? Ellers så skynd dig forbi og smid en kommentar – jeg trækker en vinder fredag d. 7/2.
_________________________________________________________________________
Skriv et svar