Jeg elsker blomkål. Det er sådan en alsidig grøntsag som kan bruges til så meget og tilberedes på så mange forskellige måder. En aften i sidste uge fik vi denne skønne salat med bagt blomkål, friske cherrytomater, sprøde gulerodsstrimler og persille vendt i en senneps vinagrette og toppet med lidt kerner.
Blomkålssalat med tomat, gulerod & persille
Du skal bruge:
1/2 blomkål
7-8 cherrytomater
4 gulerødder
en lille håndfuld bredbladet persille
Dressing:
1/2 tsk grov sennep
lidt akaciehonning
1 spsk æbleeddike
1 spsk olie
Græskar- og solsikkekerner
Sådan:
Skyl blomkålen og del den i små buketter. Kom blomkålsbuketterne i et ovnfast fad. Bag blomkålen ved 200 grader i ca. 15 min til blomkålen tager lidt farve.
Skyl cherryromaterne og skær dem i både. Skyl og skræl gulerødderne og skær dem julienne (eller riv dem på den grove side af rivejernet). Skyl og hak persillen.
Rør dressingen sammen.
Bland blomkål tomat, gulerod, persille og dressingen i en skål.
Top med græskar- og solsikkekerner
Velbekomme
Blomkål er simpelthen bare det bedste – og det er jo helt vildt så meget den skal bruges til.
Jeg bruger den altid rå, men glemmer at den jo også er helt fantastisk når den er bagt – så tak for reminderen søde Camilla
Ha en dejlig dag
Kram Maria