Hvis du for 10-15 år siden havde fortalt mig at jeg i dag ville elske ristaffel (altså kylling i karry med diverse toppings), så ville jeg nok have troet du var gået fra forstanden. Jeg kunne ikke fordrage kylling, karry eller kokos – og det er jo ligesom en ret stor del af ingredienserne i netop ristaffel. Ikke desto mindre elsker jeg nu netop de 3 ingredienser.
Risene er her skiftet ud med blomkålsris og karryretten har fået et godt tilskud af grøntsager, men ellers har jeg ikke lavet de store ændringer i børneklassikeren (åh hvor mange gange ristaffel ikke er blevet serveret til diverse børnefødselsdage, hytteture og så videre og åh hvor jeg hadede det!)
Der er jo frit valg på toppinghylden, det er jo næsten kun fantasien der sætter grænser, så se blot mine topping som inspiration og server selv lige dem du bedst kan lide
Blomkålsristaffel
Du skal bruge (til 4 personer):
600gram kyllingebryst
1 stort hakket løg
1 rød peberfrugt
1/2 broccoli
2 store gulerødder
1 dåse kokosmælk
kokosolie til stegning
2 spsk thaikrydderi fra urtekram
1 rød chili
1 blomkål
Valgfri toppings:
peanuts
rosiner
ananas
banan (overhældt med 2 spsk citronsaft, så de ikke bliver brune)
æble
mangochutney
gulerod
rød peber
Sådan:
Skær løget i tern og hak hvidløget og chili fint. Svits det på panden i lidt kokosolie. Skær kyllingefileterne i skiver og kom dem på panden sammen med thaikrydderiet. Lad det stege 5-7 min. Vend det rundt ind i mellem så det ikke brænder fast. Skær imens broccoli i små buketter og skær peberfrugt og gulerødder i strimler. Kom det på panden og tilsæt kokosmælk og lad det simre 10-15 minutter, til det har fået en lidt tykkere konsistens. Smag til med salt og peber.
Riv blomkålen groft (eller kør det i foodprocessoren) til du har en rislignende struktur. Overhæld med kogende vand og lad det trække 2-3 minutter inden du hælder det gennem en sigte. Kom blomkålsrisene i en skål.
Anret dine valgte topping i små skåle.
Velbekomme!
Ej ja hvis du hverken kunne li karry, kokos og kylling, så har du haft det pænt stramt til rigtig mange hytteture og børnefødselsdage – sig mig var du midt kræsen som barn? ;-)
– jeg har altid elsket ristaffel og mine must toppings er kokos, rosiner, banan og peanuts – uhm!!!! Jeg har cravet ristaffel læææææmge og jeg fik helt lyst til at slikke på telefonen da du postede retten på insagram og nu hvor du deler opskriften er lysten bestemt ikke blevet mindre. Jeg må simpelthen lave det så snart som overhovedet muligt – og lækkert med mangochutney til! Mums!
Jeg var et meget kræsent barn – stakkels mine forældre… Heldigvis er jeg vokset fra det
Du siger bare til hvis jeg skal komme og teste din ristaffel søde ;)
Midt = lidt ( dumme autokorrektur!!!